Fovero Forum
Γεία σας, Βλέπετε το φόρουμ μας σαν επισέπτης. Κάντε μια απολύτως δωρεάν εγγραφή για να έχετε πρόσβαση σε όλες τις κατηγορίες του φόρουμ καθώς και τα μυνήματα του!

Σας ενημερώνουμε οτι το φόρουμ μας δείχνει καλύτερα με Google Chrome!

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μπισκότα κομφετί Χριστουγεννιάτικα

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1 Μπισκότα κομφετί Χριστουγεννιάτικα Την / Το Σαβ Δεκ 03, 2011 5:44 am

Admin

avatar
Adminstrator
Adminstrator
Μπισκότα κομφετί Χριστουγεννιάτικα
Νοστιμότατα μπισκότα βουτύρου, με χρωματιστά ζαχαρωτά, που τα κάνουν ιδανικά για τα Χριστούγεννα, αλλά και για τα παιδικά και αποκριάτικα πάρτι.

4.5 αστέρια από 6 σέφ

Προετοιμασία: 20 λεπτά και 2 ώρες αναμονή| Μαγείρεμα: 15 λεπτά| Σύνολο: 35 λεπτά και 2 ώρες αναμονή
Συνταγή για: 35 μπισκότα


Υλικά συνταγής:
Σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο: 185 γρ.
Ζάχαρη: 3/4 κούπας
Αυγό: 1 μεγάλο
Εκχύλισμα βανίλιας: 1/2 κουταλάκι
Κοσκινισμένο αλεύρι: 2 κούπες και 2 κουταλιές επιπλέον
Χρωματιστά ζαχαρωτά κομφετί: 3/4 κούπας

Οδηγίες:
1. Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη, να αφρατέψει καλά. Προσθέτετε το αυγό και όταν ενσωματωθεί καλά και το εκχύλισμα βανίλιας.
2. Προσθέτετε το κοσκινισμένο αλεύρι και το ανακατεύετε με σπάτουλα να αναμειχθεί. Ανακατεύετε και τα κομφετί με τις 2 κουταλιές αλεύρι και τα ρίχνετε στο μείγμα. Ανακατεύετε να ενσωματωθούν κι αυτά.
3. Σκεπάζετε το μείγμα και το βάζετε στο ψυγείο για μία ώρα. Το βγάζετε και το κάνετε ρολό μήκους 35 εκ. περίπου. Το τυλίγετε και το ξαναβάζετε στο ψυγείο για άλλη μία ώρα.
4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς (160 με αέρα) και στρώνετε 2 λαμαρίνες με λαδόχαρτο ψησίματος.
5. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την κόβετε σε δίσκους 1 εκατοστού πάχος. Τους αραδιάζετε στις λαμαρίνες και τα ψήνετε για 15 περίπου λεπτά, να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζετε, τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο μέσα στα ταψιά και στη συνέχεια τα βγάζετε σε σχάρα. Τα φυλάτε σε αεροστεγή δοχεία.
6. Μπορείτε να κάνετε μπισκότα σε διάφορα σχήματα και όχι στρόγγυλα, αν αφήσετε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες και μετά την ανοίξετε σε φύλλο, πάχους 1 εκ. Κόβετε μπισκότα με κουπ πατ και τα ψήνετε όπως παραπάνω.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης