Fovero Forum
Γεία σας, Βλέπετε το φόρουμ μας σαν επισέπτης. Κάντε μια απολύτως δωρεάν εγγραφή για να έχετε πρόσβαση σε όλες τις κατηγορίες του φόρουμ καθώς και τα μυνήματα του!

Σας ενημερώνουμε οτι το φόρουμ μας δείχνει καλύτερα με Google Chrome!

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

chocolate cheesecake

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1 chocolate cheesecake Την / Το Τετ Φεβ 01, 2012 8:37 am

Admin

avatar
Adminstrator
Adminstrator


Για τη βάση:
2 κούπες τριμμένο μπισκότο OREO
4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 βανίλια
1/4 κ. γλυκού αλάτι
Για την κρέμα:
700 γραμμάρια τυρί κρέμα τύπου philadelphia
3/4 κούπας ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1 κούπα πηχτή κρέμα γάλακτος
1 κ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κ. σούπας βανιλια
85 γρ. σοκολάτα λιωμένη

Εκτελεση

Προθερμένουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου. Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψάκι μας (διαμέτρου 23 εκατοστών με αποσπόμενο πάτο). Ανακατεύουμε μαζί το τριμμένο μπισκότο, τη βανίλια, το αλάτι και τέλος το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Πατάμε το μίγμα στο κάτω μέρος του ταψιού και ψήνουμε για 8 λεπτα. Έπειτα το βγάζουμε από τον φούρνο και περιμένουμε μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Έχουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου (είναι πολύ σημαντικό για να μη μας σπάσει το γλυκό στο ψήσιμο). Προθερμένουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει (υδρόλουτρο). Τυλίγουμε το ταψάκι με τρεις στρώσεις αλουμινόχαρτο για να αποτρέψουμε τυχόν διαρροές. Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει και να γίνει κρεμμώδες. Προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα τέσσερα λεπτά μέχρι το τυρί κρέμα να γίνει "ελαφρύ". Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά (περίπου ένα λεπτό) και μαζεύοντας το μίγμα από τα πλαΐνά με ένα κουτάλι. Κατεβάζουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Το μίγμα πρέπει να γίνει "ανάλαφρο".
Σε ένα ξεχωριστό μπωλ ανακατέψτε μαζί περίπου το ένα τρίτο του μίγματος και τη σοκολάτα. Ρίξτε το υπόλοιπο μίγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση. Έπειτα ρίξτε το μίγμα σοκολάτας από πάνω σε κουταλιές. Με ένα μαχαίρι περιστρέψτε απαλά το μίγμα σοκολάτας μέσα στο υπόλοιπο μίγμα έτσι ώστε να δημιουργηθούν "στρόβιλοι".
Ψήνουμε το γλυκό για περίπου 70 - 80 λεπτά σε υδατόλουτρο για να μη μας "σπάσει" (το ταψάκι μας με το γλυκό μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί με το ζεστό νερό). Γενικά δεν πρέπει να ροδίσει από πάνω. Μόλις ψηθεί κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το γλυκό μέσα για μία ώρα ακόμα. Μετά τη μία ώρα αφαιρούμε το γλυκό από το υδατόλουτρο και το αφήνουμε να κρυώσει στον πάγκο. Το βάζουμε στο ψυγείο το βράδυ και το φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα.


Διαβάστε περισότερο: American swirl chocolate cheesecake [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

2 Απ: chocolate cheesecake Την / Το Πεμ Μαρ 22, 2012 5:15 am

Nikos3

avatar
Rank:
Rank:
χμμμμμμμμμ νοστιμο!!!! thanks

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης