Fovero Forum
Γεία σας, Βλέπετε το φόρουμ μας σαν επισέπτης. Κάντε μια απολύτως δωρεάν εγγραφή για να έχετε πρόσβαση σε όλες τις κατηγορίες του φόρουμ καθώς και τα μυνήματα του!

Σας ενημερώνουμε οτι το φόρουμ μας δείχνει καλύτερα με Google Chrome!

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Τούρτα μαρέγκα με φρούτα

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1 Τούρτα μαρέγκα με φρούτα Την / Το Τρι Οκτ 11, 2011 10:14 am


Τούρτα μαρέγκα με φρούτα
Οι Αυστραλοί και οι Νεοζηλανδοί μαλώνουν εδώ και χρόνια για το ποια από τις δύο χώρες επινόησε αυτό το γλυκό. Η τούρτα πήρε το όνομά της από τη Ρωσίδα μπαλαρίνα, Άννα Πάβλοβα, η οποία επισκέφτηκε την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία γύρω στα 1920. Το γλυκό αυτό προσφέρεται σε όλες τις εορταστικές περιπτώσεις, όπως γενέθλια, Χριστούγεννα και Πάσχα. Τις μαρέγκες μπορείτε να τις κάνετε έως και μια βδομάδα νωρίτερα.


υλικά
•3 ασπράδια αβγών
• 175 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
• 1 πακετάκι βανίλια
• 1 πρέζα αλάτι
• 300 γραμμάρια double cream (ή τυρί μασκαρπόνε ή σφιχτή σαντιγί)
• φρέσκα φρούτα
• 2 κουταλιές του γλυκού βούτυρο

προετοιμασία
Προθερμάνετε το φούρνο στους 75 βαθμούς. Χτυπήστε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι έως ότου γίνουν σφιχτή μαρέγκα (περίπου 1 λεπτό), στη συνέχεια, προσθέστε ζάχαρη και βανίλια λίγο-λίγο ενώ ανακατεύετε (1 λεπτό). Εάν δεν έχετε στη διάθεσή σας ζάχαρη άχνη, μπορείτε να χτυπήσετε στο μπλέντερ κανονική ζάχαρη έως ότου γίνει πολύ λεπτή.
Σχεδιάστε έναν κύκλο με διάμετρο 20 cm σε χαρτί κουζίνας. Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να σχεδιάσετε με ένα μολύβι το περίγραμμα μιας κατσαρόλας διαμέτρου 20 cm.
Στη συνέχεια, γυρίστε το χαρτί ανάποδα, ώστε η γραμμή του μολυβιού να είναι από την κάτω πλευρά, και λαδώστε το χαρτί. Τοποθετήστε τις μαρέγκες στον κύκλο και απλώστε με μια σπάτουλα. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε το σχήμα ενός ρηχού μπολ. Η Pavlova δεν θα πρέπει να έχει λεία και ομοιόμορφη όψη. Ψήστε για 1 1/4 ώρες. Όταν παρέλθει ο χρόνος ψησίματος, σβήστε το φούρνο, αλλά αφήστε την Pavlova μέσα έως ότου κρυώσει εντελώς.
Χτυπήστε την double cream (εάν δεν έχετε double cream, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε μια γλυκιά σαντιγί είτε μια γλυκιά κρέμα από τυρί μασκαρπόνε) και απλώστε την πάνω στην Pavlova. Στη συνέχεια, καλύψτε την με φρέσκα φρούτα (βατόμουρα, ανανά, ακτινίδιο, μάνγκο, κ.λπ.).

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης